FIBERNÄT

Dala Energi Fibernät bygger infrastruktur och gräver ner fiberkabel till aktuella områden i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter.

Ga_till_tjansteportalen3.jpg

Framtiden stavas fiberoptik

fibertradar-banner.jpg

Fiberoptik är en obegränsad och överlägsen kommunikationsteknik som skapar möjligheter – och sänker dina kostnader. Vi pratar om prestanda utan begränsningar, som uppgraderar den digitala värld du känner idag och dessutom säkrar de behov som följer dig och ditt boende i framtiden. Du får dessutom en fastighet som ökar i värde.

I en fiberkabel sker dataöverföringen med optiska ljuspulser istället för med elektriska pulser, som i telenätets koppartrådar. Jämfört med bredband via telefonlinjen (t.ex. ADSL), där kvaliteten och hastigheten främst beror på avståndet till telestationen och antalet användare, är fiberoptik mindre känsligt och har i princip en obegränsad överföringskapacitet. 

Med fiberanslutningen kan man förenklat säga att du får en enda väg in för TV, bredband och telefoni. Du kan även få möjlighet till tjänster som t.ex. bevakning, fjärrstyrning, energiövervakning av ditt hem, larm eller vårdtjänster. 

Vill du beställa fiber?

Om det inte pågår en kampanj i ditt område så kan det finnas möjlighet att beställa en fiberanslutning till ordinarie pris eller mot offert. 2016 års ordinarie pris är 24 995 kronor inkl. moms.

Är din fastighet belägen utanför anslutet fiberområde lämnas pris mot offert.

Gäller din förfrågan företag är priset 24 995:- exklusive moms.

Hitta ditt område här.

För beställning, kontakta kundservice på 0247 - 738 20 eller mejla info@dalaenergi.se.


x
Vad kan vi hjälpa dig med?