Webb - Fiber till Dalarna - Dala Energi - ctl00_cph1_f_man-coffee-cup-pen-jpg_exslideimg

FIBERNÄT

Dala Energi Fibernät bygger infrastruktur och gräver ner fiberkabel till aktuella områden i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter.

Ga_till_tjansteportalen3.jpg

Framtiden stavas fiberoptik

fibertradar-banner.jpg

Följ vägen till färdig fiber i ditt område. 
Tidplan för grävning, villaprojektering, fiberblåsning, anslutning. 
Hitta ditt område här.

Fiberoptik är en obegränsad och överlägsen kommunikationsteknik som skapar möjligheter – och sänker dina kostnader. Vi pratar om prestanda utan begränsningar, som uppgraderar den digitala värld du känner idag och dessutom säkrar de behov som följer dig och ditt boende i framtiden. Du får dessutom en fastighet som ökar i värde.

I en fiberkabel sker dataöverföringen med optiska ljuspulser istället för med elektriska pulser, som i telenätets koppartrådar. Jämfört med bredband via telefonlinjen (t.ex. ADSL), där kvaliteten och hastigheten främst beror på avståndet till telestationen och antalet användare, är fiberoptik mindre känsligt och har i princip en obegränsad överföringskapacitet. 

Med fiberanslutningen kan man förenklat säga att du får en enda väg in för TV, bredband och telefoni. Du kan även få möjlighet till tjänster som t.ex. bevakning, fjärrstyrning, energiövervakning av ditt hem, larm eller vårdtjänster. 

DAL_infartsskylt_ingen_pil_500x700-2.jpg


 
 

Följ vägen till färdig fiber i ditt område.
Tidplan för grävning, villaprojektering, fiberblåsning, anslutning.
Hitta ditt område här.

 

 
Erbjudanden från våra tjänsteleverantörer

Några av er kunder har ringt oss om som vi uppfattar det rätt aggressiva och påstridiga Teliasäljare. Vi tar helt avstånd från deras säljmetoder och har nu framfört våra synpunkter till Telia som förhoppningsvis ändrar strategi. 

I samband med att inkoppling sker hos dig som kund så skickas en lista till Zitius (vår KO) som i sin tur informerar tjänsteleverantörerna om att du som kund är klar för att beställa tjänster. De har sedan olika sätt att bearbeta dig som kund ex med besök, utskick, telefon eller annan marknadsföring.  Besök gärna Qmarket eller kontakta oss. 


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Vill du beställa fiber?

Vi erbjuder fiber till tre olika priser:

1). Om det pågår en kampanj i ditt område erbjuder vi fiber för
19 895:- inkl. moms och grävning. Det är billigare när flera hushåll ansluts samtidigt för då använder man resurserna (t.ex. grävmaskiner) mer kostnadseffektivt.

2). Om du bor i ett område där vi inte har kampanj eller där kampanjen är slut, kan det finnas möjlighet att beställa en fiberanslutning till ordinarie pris för 24 995:- inkl. moms. Då får du stå för grävningen själv.

3). Är din fastighet belägen utanför anslutet fiberområde lämnas pris mot offert. Då får du stå för grävningen själv.

Gäller din förfrågan företag är priset 24 995:- exklusive moms.

Hitta ditt område här.

För beställning, kontakta kundservice på 0247 - 738 20 eller mejla info@dalaenergi.se

Bor du i hyres- eller bostadsrätt och vill ha en fiberanslutning?
Ta kontakt med din fastighetsägare eller föreningens styrelse. De tar i sin tur kontakt med oss för att få en offert gällande anslutning av fastigheten.


x
Vad kan vi hjälpa dig med?