Webb - Fiber till Dalarna - Dala Energi - ctl00_cph1_f_man-coffee-cup-pen-jpg_exslideimg

FIBERNÄT

Dala Energi Fibernät bygger infrastruktur och gräver ner fiberkabel till aktuella områden i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter.

Ga_till_tjansteportalen3.jpg

Framtiden stavas fiberoptik

fibertradar-banner.jpg

Följ vägen till färdig fiber i ditt område. 
Tidplan för grävning, villaprojektering, fiberblåsning, anslutning. 
Hitta ditt område här.

Fiberoptik är en obegränsad och överlägsen kommunikationsteknik som skapar möjligheter – och sänker dina kostnader. Vi pratar om prestanda utan begränsningar, som uppgraderar den digitala värld du känner idag och dessutom säkrar de behov som följer dig och ditt boende i framtiden. Du får dessutom en fastighet som ökar i värde.

I en fiberkabel sker dataöverföringen med optiska ljuspulser istället för med elektriska pulser, som i telenätets koppartrådar. Jämfört med bredband via telefonlinjen (t.ex. ADSL), där kvaliteten och hastigheten främst beror på avståndet till telestationen och antalet användare, är fiberoptik mindre känsligt och har i princip en obegränsad överföringskapacitet. 

Med fiberanslutningen kan man förenklat säga att du får en enda väg in för TV, bredband och telefoni. Du kan även få möjlighet till tjänster som t.ex. bevakning, fjärrstyrning, energiövervakning av ditt hem, larm eller vårdtjänster. 

DAL_infartsskylt_ingen_pil_500x700-2.jpg


 
 

Följ vägen till färdig fiber i ditt område.
Tidplan för grävning, villaprojektering, fiberblåsning, anslutning.
Hitta ditt område här.

 

 
Säljare utger sig för att komma från Dala Energi

Vi har uppmärksammat att fibersäljare som utger sig för att komma från Telia just nu är i ex Styrsjöbo och Lerdal/ Gärdebyn och sprider felaktig information.

"Telia säljarna" knackar dörr och sprider felaktig information om uppkopplingsdatumet samt uppträder påstridigt för att få kunder att skriva på. Vi beklagar och tar helt avstånd från detta. 


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Vill du beställa fiber?

Vi erbjuder fiber till tre olika priser:

1). Om det pågår en kampanj i ditt område erbjuder vi fiber för
19 895:- inkl. moms och grävning. Det är billigare när flera hushåll ansluts samtidigt för då använder man resurserna (t.ex. grävmaskiner) mer kostnadseffektivt.

2). Om du bor i ett område där vi inte har kampanj eller där kampanjen är slut, kan det finnas möjlighet att beställa en fiberanslutning till ordinarie pris för 24 995:- inkl. moms. Då får du stå för grävningen själv.

3). Är din fastighet belägen utanför anslutet fiberområde lämnas pris mot offert. Då får du stå för grävningen själv.

Gäller din förfrågan företag är priset 24 995:- exklusive moms.

Hitta ditt område här.

För beställning, kontakta kundservice på 0247 - 738 20 eller mejla info@dalaenergi.se

Bor du i hyres- eller bostadsrätt och vill ha en fiberanslutning?
Ta kontakt med din fastighetsägare eller föreningens styrelse. De tar i sin tur kontakt med oss för att få en offert gällande anslutning av fastigheten.


x
Vad kan vi hjälpa dig med?