Vi vill tacka eleverna från Mora Gymnasium, Restaurang- och livsmedelsprogrammet

14 juni, 2016
Allmänt - Stort eldprov innan skolavslutningen - ctl00_cph1_imgMain

samt Hotell- och turismprogrammet som tog hand om serveringen på våran årsstämma. Tack så mycket, ni var jätteduktiga!

Ett stort eldprov. Det fick somliga elever på Mora gymnasium uppleva innan det var dags för skolavslutningen. De skulle nämligen ta hand om 750 gäster i Rättviks bandyhall.

Snart är skolavslutningen här. Mentalt har nog de flesta elever på Mora gymnasium redan checkat ut och väntar mest på sina betyg och den kommande sommaren.

De elever som läser på Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Hotell- och turismprogrammet hade dock ett annorlunda prövning innan sommarlovet jämfört med de övriga eleverna på gymnasiet.

– Det var Johan Hallin på Stiftsgården i Rättvik, som sitter med i vårt programråd, som tog kontakt med oss. Han frågade om ville vara med och backa upp ett stort event, berättar Monica Widell, lärare på gymnasiet.

Närmare bestämt skulle Dala Energi ha sin årstämma i bandyhallen i Rättvik. Det innebar att eleverna, från samtliga årskurser, skulle ta hand om omkring 750 gäster när det kommer till dels förberedelser och tillagning av maten samt servering.

Det är ett fantastiskt tillfälle. Det ingår i deras utbildning att vara med om ett stort event så det här har varit perfekt, säger Monica Widell.

– För de i årskurs tre blir det som ett eldprov innan skolavslutningen, fortsätter Margareta Holm, lärare.

Historiskt har eleverna på gymnasiet tagit hand om matserveringen under diverse mässor och bröllop. Men som mest har det då rört sig om 200 personer. Detta är första gången man skulle servera över ett halvt tusen personer.

DSC_8047.JPG

 

  

x
Vad kan vi hjälpa dig med?