Vi söker VD

29 januari, 2016
Allmänt - Vi söker VD - ctl00_cph1_imgMain

Uppdraget som VD hos oss innebär att du tar en tydlig position i styrelsen och organisationen....

Dala Energi-koncernen har till uppgift att äga och driva infrastruktur för produktion och distribution av el och värme samt kommunikationslösningar. Vi omsätter drygt 240 MSEK och har cirka 33 000 kunder. Vår vision är att vara en drivkraft för bygdens utveckling och aktivt bidra till en minskad miljöpåverkan. Våra kärnvärden stabilitet, ärlighet, kundnytta, engagemang och respekt leder oss till en säker vardag. Dala Energikoncernen har cirka 70 anställda och finns idag med verksamhet i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Våra aktieägare är idag över 3 000 privata ägare och tre kommuner; Leksand, Rättvik och Gagnef. Läs mer om oss på dalaenergi.se

Vi söker VD  

De senaste åren har bolaget utvecklats inom flera segment. Bland annat har vi förvärvat och införlivat nya verksamheter och gjort stora investeringar i ny teknik och strukturella affärer. Vi kliver nu in i en fas där vi behöver konsolidera oss, säkerställa förvaltningen av våra affärer och samtidigt hålla blicken framåt för att förädla och anpassa oss för vår fortsatta tillväxt. Uppdraget som VD hos oss innebär att du tar en tydlig position i styrelsen och organisationen, har kontroll på vår status och formar en gemensam kultur och plattform i bolaget för att fortsätta leda oss i rätt riktning.

Du kommer att få stor möjlighet att påverka i en organisation som mår bra och har höga ambitioner. Det är viktigt att du är en tydlig ledare som säkerställer att det vi bestämt blir genomfört och att du agerar med närhet till medarbetarna. Viktigt är också att du har greppet om verksamheten och kan driva affärsutvecklingen framåt. Som VD utgår du från vårt huvudkontor i Leksand. 

Vi förväntar oss att du har erfarenhet av ledande befattningar med fullt budget- och resultatansvar. Det är viktigt att du är van att leda genom andra chefer, driva förändringsprocesser och har verkat inom organisationer som strukturellt liknar vår – till exempel inom energi, investeringstung industri eller infrastrukturområdet. 

Det är ett uppdrag i en spännande marknad som ständigt utvecklas och som är väldigt viktig för många människor. Som VD för Dala Energi ansvarar du för en samhällskritisk och –nyttig verksamhet. Om du, framgångsrikt, vill och kan förvalta och samtidigt utveckla den här verksamheten och affären har du en spännande framtid att se fram emot. 

Vill du veta mer? Kontakta Ulf Alexandersson, 070 – 260 50 00, på Sprint som vi samarbetar med i denna rekrytering. Ansök via annonsen på sprint.se senast 10 februari. 

 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?