Synergi - Ett Magasin från Dala Energi

19 september, 2016
Allmänt - Synergi - Ett Magasin från Dala Energi - ctl00_cph1_imgMain

Välkommen till det första numret av SYNERGI, ett magasin för dig med intresse av Dala Energis verksamhet och utveckling- som kund, partner eller genom engagemang på annat sätt.

Våra ca 70 medarbetare täcker in ett stort geografiskt område i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Att berätta om deras insatser skulle kräva en tjockare bok, så i den här tidningen har vi gjort ett urval med aktuella projekt och lokala reportage från de kommuner där vi verkar.

Hemvändande Jesper Ollas är en förstklassig ambassadör för vår bygd, men vem är han när han inte tacklar utmaningarna i rinken? På sidan 18 får du veta.
På sidan 17 ger vår nya vd Bengt Östling svar på några frågor om sig själv.
Är du ridintresserad kan du vända till sidan 6 och läsa om hästfolket i Furudal.
Fiberanslutning har senaste året väckt rekordstort intresse. Vi berättar om utbyggnaden och du som redan har fiber kan läsa om Qmarket och hur du beställer dina tjänster.
Dessutom besöker vi som sagt Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Vårt elnät är en doldis som fungerar i det tysta, faktiskt hela 99,98 % av tiden.
Det sker dock inte utan löpande investeringar och noggrant underhåll. Läs mer om detta på sidan 23.

Tidningen Synergi hoppas vi ska stödja Dala Energis vision – att vara en drivkraft för bygdens utveckling, med ett medvetet engagemang för miljön. Vi hoppas att du känner det när du läser.

Du kanske undrar över tidningens namn? Vi har valt ett som är rena grekiskan. När människor och organisationer samverkar och resultatet är större än varje enskild dels inverkan – då har vi Synergi. Ett samarbete som räcker längre än vanligt. Ordet kommer från grekiska syn-ergos som betyder just samarbete.

Som extra krydda rimmar synergi på energi – det vi levererar varje dag i många olika former.

Ladda ner och läs tidningen här.

Trevlig läsning


Tyvärr har tryckfelsnisse varit framme i vårt första nummer och vi har uppmärksammat att "Fler händelser i Rättvik" inte stämmer. Vill du veta vad som är på gång i Rättvik så kommer några förslag här:

Rättvik 
7–9 oktober
Rättviks höstmarknad
Program med musik och scenuppträdanden i dagarna tre. Vår och höst är det mer än 100 000 besökare på Rättviks
Marknad och det finns mycket att se, uppleva och fynda.

27 augusti–29 oktober

Tävlingar, se Dalatravets hemsida.

Dalatravet Rättvik

Travsporten i Dalarna har gamla anor. Den lilla banan i Rättvik har fostrat sådana stjärntränare som Olle Goop och Jim Frick. Dagens toppar på Rättviksbanan heter Leif Witasp och Kajsa Frick.

För fler aktiviteter se rattvik.se 

 

 

 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?