Pressmeddelande- Fler elbilar till Dalarna

23 juni, 2015
Allmänt - Pressmeddelande- Fler elbilar till Dalarna - ctl00_cph1_imgMain

Från onsdag den 24 juni kommer det att rulla betydligt fler elbilar i Malung - Sälens kommun. Då levereras nämligen nio nya laddhybridbilar till ett antal företag och kommunala bolag.

Anledningen är dels ett ökat engagemang för miljöfrågor, dels har de nyligen utplacerade laddstolparna gjort det lättare att köra på ren eldrift i större utsträckning.

Eftersom Malung – Sälen är en kommun med stor yta och långa avstånd har man ändå valt laddhybrider som kombinerar batteridrift och dieselmotor vid behov. Detta berör även Rättvik-Leksand-Gagnef och Säter kommun där elnätsbolaget Dala Energi i samarbete med Malungs Elnät genom nätverket Elbil Dalarna driver frågor kring elbilar, laddinfrastruktur och utveckling för att möjliggöra elbilsanvändande i regionen.

Modellen som leasas på tre år från Bilkompaniet är Volvo V60, som har dieseldrift på framhjulen och eldrift på bakhjulen. Kopplar man in båda motorerna får man alltså fyrhjulsdrift.

De som får nya bilar på onsdag är: Dala Energi, som redan har elbilar i Leksand, Rättvik, Gagnef och Säter, 3 st Vamas (Vatten och avfall i Malung – Sälen) 2 st Malungs kommun 1 st Malungs elnät 1 st Malungshem 1 st Dalakraft 1 st


Samtliga bilar levereras till parkeringen vid Malungs Elnät onsdagen den 24 juni kl 11:00. Välkommen dit för att se, ställa frågor och höra om vidare planer för att underlätta för en omställning till laddbara bilar.


Har du frågor? Kontakta Kajsa-Stina Gyllenvåg, Elbil Dalarna, 070-191 10 85070-191 10 85.

x
Vad kan vi hjälpa dig med?