Nya laddplatser för elbilar i Sälenfjällen

20 april, 2015
Allmänt - Nya laddplatser för elbilar i Sälenfjällen  - ctl00_cph1_imgMain

Laddstolpar för elbilar har installerats på flera olika platser i Sälenfjällen. Läs mer. 

Laddstolpar för elbilar har installerats på flera olika platser i Sälenfjällen för att göra det möjligt att köra elbilar och laddhybridbilar även på vintersemestern.

- Fler och fler gäster efterfrågar möjlighet att ladda sin elbil på fjällsemestern. Nu finns den möjligheten på flera ställen i Sälenfjällen, säger Charlotte Skott, VD på Destination Sälenfjällen.

Åtta laddstolpar med totalt 16 laddplatser för elbilar har under vintern installerats vid Kläppen, Lindvallen, Gammelgården, Högfjällshotellet, Tandådalen och Hundfjället. Ytterliggare fyra laddplatser är planerade i Stöten inför nästa vintersäsong.

Dessutom har fyra befintliga laddstolpar med totalt åtta laddplatser i Malung och Lima uppgraderats till den nya EU-standarden med typ 2-uttag.

Samarbete för laddinfrastruktur till elbilar i Dalarna
Projektet med laddstolpar i Sälenfjällen är ett samarbetet mellan Malungs Elnät, Destination Sälenfjällen och Dalakraft genom Elbil Dalarna.

- Elbilar kommer att vara en viktig del av framtidens transporter, vi tycker det är viktigt att driva den utvecklingen i vår region. Utöver laddstolparna i Sälen tittar vi just nu på möjligheter att sätta upp en snabbladdstation i Malung, säger Kjell Jansson, VD på på Malungs Elnät.

- Det är viktigt att elbilsägare kan ladda sina bilar när de kommer fram till sin destination, till exempel vid hotellet, skidbacken eller på jobbet. I samarbetet med Elbil Dalarna erbjuder vi en enkel lösning till företag som vill ge den möjligheten till kunder och personal, säger Mats Bengtsson, VD på Dalakraft.

Företag och organisationer som vill erbjuda sin personal eller sina kunder att ladda el- eller hybridbil kan kontakta Elbil Dalarna för att köpa en laddstolpe, läs mer på www.elbildalarna.se.

Läs mer- Pressmeddelande Nya laddplatser för elbilar i Sälenfjällen 

 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?