Klimatklivet gör skillnad

20 juni, 2016
Allmänt - Klimatklivet gör skillnad - ctl00_cph1_imgMain

Klimatklivet gör skillnad- Dags för driftsättning av Dala Energis två snabbladdningsstationer.

Nu driftsätts Dala Energis snabbladdningsstationer i Rättvik och Leksand. Tekniker från tillverkaren Delta Electronics http://www.delta-emea.com/ kommer att finnas på plats för programmering och driftsättning i början av v.25 med start på måndagen. Stationerna som levererats är de näst största effektmässigt (100kW) för laddning av elbilar, bara Teslas stationer har högre effekt (120 – 160kW).

Laddstationerna är försedda med både AC typ 2 43kW, CCS och CHAdeMO. Inom samarbets-projektet Elbil Dalarna som drivs av Dala Energi, Malungs Elnät och Dalakraft pågår nu en upphandling av betallösning för dessa stationer. Mer om detta under hösten 2016.

DSC_8212.JPG


"Hela processen från start av projektet till nu snart drifttagning har varit en tuff utmaning för oss. Laddinfrastruktur är något som vi jobbat hårt med under en tid och för det gjort noggranna analyser av omvärlden. Detta genom att hämta in information från olika workshops och seminarier runt om i landet men även från projekt utomlands. Tack vare mycket gott samarbete internt och i projektet Elbil Dalarna har vi löst många frågor efter vägen. Vi har också haft ett mycket gott samarbete med både Rättvik och Leksands kommun och Bilkompaniet i Leksand kring placering av stationerna", säger Robert Nilsson, arbetschef affärsenhet Elnät på Dala Energi.

Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. I mitten av december beviljades klimatinvesteringsstödet på totalt 1 miljon kronor till Dala Energi AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Robert Nilsson, Arbetschef Dala Energi Tel: 0247-738 46, E-post: robert.nilsson@dalaenergi.se
Kjell Andersson, Elnätschef Dala Energi Tel: 0247-738 12, E-post: kjell.andersson@dalaenergi.se
Kent Byman, Marknadschef Dala Energi Tel: 0247-738 49, E-post: kent.byman@dalaenergi.se


x
Vad kan vi hjälpa dig med?