Gotlänningen som skyltar med framtiden

11 oktober, 2016
Allmänt - Gotlänningen som skyltar med framtiden - ctl00_cph1_imgMain

När "Roffa" kommer till bystugan eller ditt hus är det framtiden som kommer till byn.

Som fibersäljare till privatpersoner är Rolf Pettersson både efterlängtad och välkommen, nu när allt fler vill utnyttja de nya digitala tjänsterna. Helst ska det vara från en lokal leverantör.

Rolf har varit med från starten av fibersatsningen och för honom är det viktigt att kunden känner förståelse och trygghet inför beställningen.

– Jag skulle aldrig kunna arbeta som dammsugarförsäljare som bara vill sälja. En del tror att de behöver bestämma sig på en gång, men jag brukar säga att de kan diskutera i lugn och ro. Men visst är det roligt att komma till kontoret med påskrivna avtal också, ler han.

Bygdens framtid återkommer ofta när Rolf träffar folk i byarna.

– Den äldsta som beställt fiber är en dam på 97 år, med egen dator. Men vissa beställer fiber även om de inte tänker använda tjänsterna själva. De förstår att det gäller framtiden för hela bygden.

Marknaden har varit tuff men konkurrensen har nu minskat, och det finns kunder som vill bryta sina kontrakt och istället välja Dala Energi.

– Vi vann slag efter slag och hundratals kunder har valt det lokala alternativet. Det vi säljer idag bygger vi 2017/18, och 2017 är redan fullbokat. Tjusningen med jobbet är att jag träffar ofantligt mycket folk och vid ett tillfälle blev jag bjuden på köttfärssås medan herrn i huset berättade för alla i familjen om fördelarna med fiber. Efter maten skrev han på avtalet, berättar Rolf med ett stort leende.

– Största samhällsnyttan kan vårdtjänster göra, med läkare som kan se och prata med sina patienter på distans. Samhället kan spara miljarder och redan idag finns tjänster som upptäcker om någon har ramlat och ligger stilla på golvet. Hemtjänsten kan då höra av sig eller snabbt besöka personen, förklarar Rolf.

En vanlig fråga som Rolf brukar få, när fiberavtalet är påskrivet, är när Dala Energi ska sätta upp skylten om fiberutbyggnad på tomten. Den gula skylten. Tecknet på att framtiden har kommit till byn.

Rolf "Roffa" Pettersson är uppvuxen på Gotland och spelar givetvis kubb, gärna med goda vänner. Han och frun grillar och lagar mat på både Muurikkan och gasolgrillen, året om.

Under fliken fibernät finns mer information. 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?