Byter en arena mot 18 hål

10 april, 2017
Allmänt - Byter en arena mot 18 hål - ctl00_cph1_imgMain

Den 1 januari blev Mikael Norman klubbchef och vd för Gagnefs golfklubb. Nu ser han fram emot att säsongen ska dra igång. – Nu ska det bli roligt att lära mig en helt ny sport och en ny verksamhet.

I vårt senaste nummer av SYNERGI så berättade vi bland annat om Gagnefs Golfklubb. Nu när säsongen snart drar igång känns det kul att uppmärksamma reportaget igen.


Dalarnas vackraste golfbana
Trots att Mikael inte har hunnit tillträda officiellt när intervjun äger rum talar han sig varm för sin nya arbetsplats. Det är Dalarnas vackraste golfbana, säger han bestämt och visar en bild på sin mobiltelefon.

– Miljön är fantastisk och banan blir bättre och bättre för varje år, och alla som jobbar gör ett jättejobb, både anställda och de ideella krafterna. Och visst är det vackert; den ljus- och mörkgröna banan ligger på en halvö som den djupblåa Västerdalälven rundar mjukt. Mikael framhåller också att det både är enkelt och billigt att golfa i Gagnef.

– Vi har ungefär 750 medlemmar, och vi vill gärna bli några fler, men heller inte för många, eftersom vi vill kunna behålla den familjära känslan i klubben och att det fortfarande ska vara relativt enkelt att komma ut och spela. Kanske ska vi sätta ett tak på 800 medlemmar, då tror jag klubben skulle må ganska bra och medlemmarna skulle få spela mycket golf. Han avfärdar också att det är dyrt att hålla på med golf. I alla fall i Gagnef, där vi som bor här är kända för att vara lite ”försiktiga” med pengar ...

– Man kan ta grönt kort under ett veckoslut för 2 500 kronor, 1 500 kr för juniorer, och då ingår medlemsavgiften och spelrätten för ett helt år, understryker han.
 

Kurser och tävlingar i vår
Sommaren 2017, hur kommer den att se ut? Mikael berättar att hans ambition inte är att gå in och göra revolution, utan att jobba varsamt med helheten. Behålla och skaffa fler sponsorer, skapa en ekonomi så att klubben ska kunna utveckla verksamheten och banan över tid.

– Jag vill också föra en dialog med medlemmarna; vad vill de göra med sin bana? De måste få vara delaktiga eftersom detta är något vi ska jobba med tillsammans, understryker Mikael.

Det som ligger närmast i ”pipen” är golfens dag som arrangeras på golfbanor i hela Sverige den 20 maj.

– Jag vill också ordna tävlingar och andra event när jag har kommit igång och blivit lite varm i kläderna. Nybörjarkurser ska vi också ordna under våren, lovar han. Restaurangen kommer självklart vara öppen alla dagar under säsong.

– Det ska vara enkelt och trevligt för alla att komma hit, även för människor som inte spelar golf. Miljön är ju fantastisk och jag hoppas att vi ska hitta en riktigt bra restauratör, eftersom klubbhuset – nittonde hålet – är ett viktigt inslag på en golfbana.  

Läs hela reportaget om Mikael Norman och Gagnefs Golfklubb i vårt magasin SYNERGI.   


 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?