Gösta Söderkvist blir tillförordnad VD för Dala Energi

10 november, 2015

Styrelsen har utsett, Gösta Söderkvist, till tillförordnad verkställande direktör för Dala Energi. 

Gösta Söderkvist tillträder som tillförordnad VD den 1 december 2015 och ersätter då bolagets nuvarande VD Hans Bywall som tidigare meddelat styrelsen att han kommer att lämna Dala Energi. Gösta Söderkvist kommer att verka som VD under den period som rekryteringen av en ny VD pågår. 

Gösta Söderkvist kommer närmast från rollen som VD för Sollentuna Energi där han vid årsskiftet 2014-2015 gick i pension efter knappt 10 år som VD. Gösta Söderkvist har också under perioden 2002-2005 varit VD för Leksand-Rättvik Energi.

- Det känns väldigt bra att Gösta med sin gedigna erfarenhet från energi- och fibernätsbranschen nu är beredd att axla ansvaret som tillförordnad VD i avvaktan på en permanent lösning, säger styrelsens ordförande Åke Söderman.

- Göstas uppgift blir att aktivt driva vidare bolagets beslutade satsningar inom eldistribution, fjärrvärme och fibernät, avslutar Åker Söderman.

- Jag ser fram emot att kunna hjälpa till under den här övergångstiden då en ny VD rekryteras och jag har kvar ett hjärta både för bolaget och regionen sedan jag jobbade i Leksand-Rättvik Energi, säger Gösta Söderkvist. 

Hans Bywall kommer, efter den 1 december, att stå till bolagets förfogande för särskilda arbetsuppgifter till och med den 30 maj 2016.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
 

Åke Söderman, Styrelseordförande
Tel: 0248-79 79 81
E-post: ake.soderman@advokaternasb.se 

Kent Byman, Marknadschef
Tel: 0247-738 49, 076-525 49 49
E-post: kent.byman@dalaenergi.se

 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?